Hogyan kell kinéznie egy kutyakennelnek?

A vadon élő kutyának a fészke az otthona – egy hely, ahol alszik, menedéket nyújt a veszély elől és családot nevel. A kennel a kutya barlangjává válik, ahol kényelemre lelhet. A ketrec elsődleges felhasználási területe a szobatisztaságra nevelés, mivel a kutyák nem szeretik bemocskolni az odujukat. A doboz korlátozhatja a ház többi részéhez való hozzáférést – ami mindenképpen nagy előny. A kutyakennelek nagyon érdekes termékek, amelyeket ez a fajta állat nagyon szeret. Ne hagyja a kutyát túl sokáig a ketrecben. Az a kutya, amelyik egész nap és éjjel be van zárva, és nem kap elég testmozgást vagy emberi kapcsolatokat, depresszióssá válhat, vagy szorongónak érezheti magát. A hat hónaposnál fiatalabb kölykök naponta három-négy óránál többet nem tartózkodhatnak a ketrecben. Az ilyen kisállatoknak szükségük van a gazdájuk szeretetére, és ezt nem szabad elfelejteni. Ugyanez vonatkozik a felnőtt, szobatiszta kutyákra is. Fizikailag egy idősebb kutya kibírhatja, de ő is igényli is a karámon kívüli létet.

Hogyan válasszunk kennelt egy nagy és egy kis kutya számára?

A kutya ketrecének elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy az állat szabadon mozoghasson. Ha kutyája még növésben van, válasszon olyan méretű ketrecet, amelyben élete nagy részében elfér. A kutya korától, temperamentumától és korábbi tapasztalataitól függően a ketrectréning több napot vagy hetet is igénybe vehet. Két dolgot fontos észben tartani a ketrectréning során: a ketrecet mindig valami kellemes dologgal kell összekapcsolni, és a tréninget kis lépések sorozatában kell végrehajtani. Helyezze a dobozt a ház egy olyan területére, ahol a család sok időt tölt, például a családi szobába. Tegyen egy puha takarót vagy törölközőt a dobozba. Távolítsa el az ajtót, és hagyja, hogy a kutya szabadon felfedezze a ketrecet. A kutyakennelek a kertben vagy a teraszon is elhelyezhetők.

Mindig figyelje meg, hogyan viselkedik a kutyája. Ez valóban nagyon fontos, mert ilyen módon láthatja, hogy a kutya boldog-e. Győződjön meg arról, hogy a ketrec ajtaja nyitva és biztosítva van, hogy ne üsse meg a kutyát és az ne ijessze meg őt. Ösztönözze a kutyáját, hogy menjen be a ketrecbe azzal, hogy néhány apró rágcsálnivalót dob a közelébe. Ha a kutya már megismerkedett a ketreccel, kezdje el rendszeresen etetni a ketrec közelében. Ez kellemes asszociációt kelt a kennellel kapcsolatban. Ha a kutya már rendszeresen eszik a ketrecben, és nem mutatja a félelem vagy a szorongás jeleit, akkor egy időre bezárhatja őt oda. Így az állat megérti, hogy ez az ő helye, és nem kell félnie.

A kutyakennelek kínálata igazán széles, így mindenki megtalálhatja a kedvencének egyéni igényeihez tökéletesen igazodó terméket. A hirdetések meglehetősen rendszeresen jelennek meg. A megrendelés során meg kell adnia személyes adatait, például nevét, lakcímét és telefonszámát. Az ilyen termékek ára valóban nagyon vonzó. Ezért minden kutyatulajdonos megengedhet magának egy ilyen vásárlást.